divendres, 5 de setembre del 2014

LA PENÚLTIMA BATALLA



A la banda contrària tenim el govern amb vàries unitats de suport però que amb tot el panorama preelectoral i la lluita fratricida per ocupar càrrecs o carteres, a partir d'ara, potser tenen poc que dir i fer. També tenen enfront els plets que s'han presentat contra el Decret-Llei i demés normes TIL i altres temes. I tothom sap que perden quasi tots els plets.
L'encarregada de les amenaces és la consellera portaveu del govern. Sovint surt en lloc de la consellera titular que s'amaga. I també, sovint escainen dos parlamentaris escandalosos que sembla que estan avorrits en el seu escó.
A continuació ve la Conselleria on han ocorregut molts canvis. La Secretària General dimitida i sense substitució no pot dir res. La Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, molt ocupada amb tot el tema de directors, d'interins i substituts, no entra directament en batalla però fa la seva feina, més malament que bé. La Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional és la que principalment participa en la batalla perquè té la responsabilitat del projectes TIL, tan qüestionats. La batalla contra els directors i assessors dels CEP, es cosa seva. 


Però el pont de manament principal és de la Secretaria Autonòmica on hi ha el Generalíssim, vertader motor de la Conselleria. La Inspecció Educativa i l'IAQSE en formen part directament.  L'IAQSE és un organisme desprestigiat voluntàriament  i pels seus antics caps:

La inspecció ha quedat molt minvada de forces després de la jubilació de dos dels seus membres més actius i que impulsaven la ma dura. Ara, la majoria dels fixes posen mala cara a les demandes sense base legal i els accidentals, que pengen d'un fil per la sentència del 2 de juliol  sobre la darrera selecció, esperen esdeveniments:


Veurem com solucionen el tema dels projectes TIL encara sense aprovar.
Veurem com regulen els serveis mínims de la vaga del dia 15 després de la sentència que anul·lava els mínims anteriors.
Veurem si tenen algun "as" a la màniga.
Segons tot això, potser esperin unes eleccions que s'acosten i no els són gents favorables. Potser el desànim els faci febles d'aquí endavant.
Però ja sabem que la prudència és la mare de totes les virtuts i que els confiats van a l'infern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada