dilluns, 1 de setembre del 2014

COMENÇA UN NOU CURS


Un inici de curs molt diferent!

Avui tots els docents es retrobaran en els seus centres manco aquells que segueixen gaudint de la confiança dels que comanden. Comença un nou curs! Cal fer els preparatius!

Sala de professorat a "tope".  Grupets de conversa i aquells que són nous al centre cerquen algun conegut. Però no tot són bones cares. Hi ha  afinitats i recels. Tot un món aquest!

Tot està per fer després d'un estiu estrany, diferent, ple d'incògnites. 

Es comenten les notícies: les altes i baixes, les dimissions, el Pacte Escolar de Menorca, el cessament de l'Equip del Cep de Menorca... Què sabeu del TIL? Què ha passat amb els inspectors? Queden moltes coses per contar i aclarir però tots tenen feines pendents però hi ha un avís que a les dotze hi ha reunió de l'assemblea. La gent se'n va per grupets a posar un poc d'ordre a les seves coses abans de res.

És veritat que comença un curs diferent. També ho ha estat l'estiu. Llarg i curt segons es miri. No els ha agradat gens.

El juliol amb l'amenaça de reunions. Unes s'han complert amb precipitació. Un agost ple de notícies com mai n'hi havia hagut. Al final una convocatòria de vaga pel dia quinze. Tot un panorama.

Avui, primer dia d'un curs que s'anuncia problemàtic. Un grup nombrós de docents que volen marxa i un altre grup que ja n'estan cansats però, sobretot, reina la confusió.

La gent tardarà en recobrar l'equilibri, la normalitat. Volen seguir comentat les coses. Però no tots confien uns amb els altres.

El tema més important és el projecte TIL del centre. Com està? Confús. És vital perquè és necessari pels horaris. El curs passat molts de centres l'hagueren de retocar o refer vàries vegades i això cansa. Pot tornar passar?

El caos està assegurat en aquells casos que s'ha canviat sense reunir el claustre. I en els casos que no està aprovat pot haver-hi problemes. Si el claustre no ho aprova què passa?

"Vaja, vaja!" amb el TIL, quin "rollo" que s'han inventat! Ja no és sols la llengua imposada sinó tota l'organització.

El Secretari Autonòmic amb un "Hágase!" es creu que ho té arreglat però la cadena de manament té rovell i baules rompudes. Potser no arriba el missatge?

Només és el primer dia, són les primeres hores. No ens podem desanimar que el curs comença i hem de mantenir la dignitat.

Una altra cosa és la necessària unitat d'acció, però això és un altre tema. Avui no toca.

LA UNITAT  D'ACCIÓ



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada