dilluns, 1 de setembre del 2014

LA UNITAT D'ACCIÓ


Durant el curs passat es varen dur a terme algunes accions unitàries que foren les més importants perquè quan tothom empeny en la mateixa direcció es milloren els resultats.
Enguany, abans de l'estiu, segurament per esgotament físic i psicològic, es va returar l'acció conjunta, o potser perquè ja es preparava la "idea" d'iniciar el curs amb una vaga que no satisfeia a totes les organitzacions per igual.
Ara, per part de l'Assemblea de Docents en solitari, s'ha tirat endavant en la vaga i s'ha decidit fer-la dia 15 per a poder informar degudament a les famílies. A banda, un col·lectiu de professors donen a conèixer que han posat fil a l'agulla per constituir un sindicat de docents anomenat Alternativa que serà independent però que donarà suport a les iniciatives de l'Assemblea.
En tot i això, els demés sindicats, excepte ANPE que ja s'ha declarat contra la vaga, han de tirar consultes amb els afiliats. Ràpidament el sindicat Stei  mou fitxa i demana que la vaga de dia quinze sigui majoritàriament seguida pels docents. Mentre tots preparen l'estratègia per a les eleccions sindicals del novembre.
La FAPA, que ja s'havia manifestat contra la vaga per inoportuna, convoca una roda de premsa sota el lema "Volem un curs normal" i ha convidat a totes les altres organitzacions a afegir-se. Algunes, més properes, ja li han donat el si. L'Assemblea de Docents, també.
Crida té una assemblea dimecres i prendrà postura sobre tot això.
En tot i això a la Conselleria, que té un vertader caos amb l'adjudicació de places d'interins perquè els ordinadors fan fum i un altre garbuix amb l'aprovació o no del PTIL, ara li surt el bony del CEP de Menorca on ha rellevat tots els seus membres amb un "hágase" o sigui amb criteris subjectius. Respecte a la vaga i en relació a la sentència que declarà nuls els serveis mínims, ara convoca la mesa sectorial per a donar compte del que pensa fer. Dels expedients, mutis. Respecte a la vaga diu que no negociarà amb l'Assemblea de Docent perquè no és un interlocutor vàlid.
Per altra banda aquest curs que comença ja s'aplicaran les modificacions introduïdes per la LOMCE.
La meva opinió és que més prest o més tard s'hauran de coordinar accions unitàries. Per això cadascuna de les entitats haurà de renunciar a part dels plans propis per apostar per les accions compartides. D'idees no en manquen i potser que, una vegada realitzada la vaga del quinze que hores d'ara sols pot aturar la Consellera si es reuneix amb l'Assemblea de Docents, es pugui recobrar la unitat.

COMENÇA UN NOU CURS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada