dimecres, 10 de setembre del 2014

LA MESA SECTORIAL I ALTRES TEMES


Aquests dos dies la consellera Camps i el Secretari Autonòmic Estarellas no paren de donar notícies més o manco falses o discutibles com està en el manual.
Ahir varen fer una roda de premsa on repetiren per enèsima vegada que els projectes TIL s'estan aplicant amb normalitat i que queden molts pocs sense aprovar. Potser tenen el síndrome de la Moncloa i els assessors els diuen allò que volen sentir però quasi en total seguretat menteixen per costum. El caos que hi ha en els TIL dels centres és tan gros que no el desenredaran en molt de temps i sobretot ara que han despatxat onze inspectors, indirectament o directa. Amb això lligam amb la roda de premsa d'avui on han repetit part del que digueren ahir i han afegit que l'avaluació de llengües ha estat un total èxit sense entrar en molts detalls, cosa que nosaltres farem en un article específic. Ara bé, de moment, podem dir tres coses: primer, que l'informe és precipitat i fet a corre cuita; segon, que la millora que s'observa entre les dues avaluacions, una feta en el primer trimestre i la segona, en el darrer, és una veritat de "perogrullo": no en mancaria més; la tercera, que l'èxit, si fos així, hauria d'imputar-se a la bona feina dels docents que d'aquesta manera han demostrat que malgrat la vaga i l'anormal funcionament del curs han sabut fer de manera excel·lent la seva feina. No sabem la intenció d'aquesta prova que no sigui la de qualsevol avaluació, que és aportar informació que permeti millorar. Però ens temem que hi havia unes intencions ocultes que ara no volen donar a conèixer.
Conclusió: els pares i mares poden estar tranquils perquè el TIL ha afavorit l'aprenentatge de les tres llengües com era d'esperar.
També han parlat de l'acomiadament dels inspectors incòmodes per exigència legal i han donat la culpa als que posaren el recurs que són els que han de donar les explicacions. Ells ho han fet tot bé.
Però avui no era de tot això del que volíem tractar sinó de la Mesa Sectorial. Ara tenen la curolla de reunir la Mesa per a qualsevol cosa, sense ordre del dia ni documents, però, això si, es volen reunir amb la gent que ostenta la representativitat. L'altre dia sols havien anunciat el tema: serveis mínims. Informaren i res pus. Avui un petit full amb quatre coses: calendari, sexennis interins, maternitat-paternitat i llistat de malalties rares. Cap document. Cap avanç.
Els docents han de saber això perquè no es facin il·lusions i facin compres abans de Nadal ni es pensin que baixaran ràtios o milloraran les condicions de feina. La Conselleria està contra l'escola pública i no millorarà res.
Si volgués arreglar alguna cosa, en primer lloc hauria de demanar perdó per tot el mal que ha ocasionat, fer un acte de contrició i restitució, tornant allò que ha llevat. A partir d'aquí podrà afegir coses que es poden negociar en contingut i calendari.
Els sindicats que seuen a la Mesa han de tenir la suficient paciència per no aixecar-se i abandonar-la abans que la part contrària mostri el llautó, cosa que farà en poques setmanes o dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada